Protocol Dezinfectie

Dispozitii  generale

1.Salonul de cosmetica detine incinte separate pentru fiecare dintre urmatoarele activitati:

a. Accesul si asteptarea clientilor – receptie;

 b. Desfasurarea procedurilor – cabinetul de tratament;

 c. Pastrarea echipamentului, instrumentarului si a articolelor curate, dezinfectate si sterile, in dulapuri separate si inchise, in spatii lipsite de praf si umiditate, la care au acces numai persoanele autorizate – camera de sterilizare;

 d. Depozitarea echipamentelor si materialelor utilizate pentru curatenie – grupul sanitar.

2. Peretii, podelele si tavanele din fiecare camera sunt bine intretinute, netede, lavabile , confectionate din materiale neabsorbante, care sunt usor spalate si curatate.

3. Incintele sunt bine ventilate, pentru a elimina fumul, praful sau vaporii.

4. Fiecare cabinet contine chiuveta functionala pentru spalarea materialelor rezultate ca urmare a efectuarii procedurilor, pentru spalarea si dezinfectia mainilor, apa potabila curenta rece si calda, sapun antibacterian, prosop de hartie de unica folosinta.

5. Toate suprafetele sunt mentinute in perfecta stare de curatenie si intretinere.

6. Cabinetul este dotat cu mijloace pentru precolectarea si colectarea deseurilor periculoase si a celor menajere.

7. Dezinsectia periodica se realizeaza la 3 luni, iar deratizarea periodica se face la intervale de maxim 6 luni.

8. Cabinetul este dotat cu trusa sanitara de prim ajutor.

9. Spalarea mainilor se realizeaza cu sapun antibacterian si apa potabila.

10. Uscarea mainilor se relizeaza cu prosoape sau servetele de unica folosinta.

11. Dezinfectia mainilor se face cu un produs biocid, destinate dezinfectiei mainilor.

12. Igiena mainilor se realizeaza obligatoriu in urmatoarele situatii:

 a. Inainte si dupa efectuarea procedurii;

 b. Cand se contamineaza accidental cu sange, fluide corporale sau secretii;

 c. Dupa indepartarea manusilor de protectie;

 d. Dupa folosirea toaletei;

 e. Inainte si dupa servirea mesei;

 f. Dupa efectuarea unor operatiuni care duc la contaminarea mainilor;

 g. Unghiile operatorului sunt taiate scurt si curate.

13. Ordinul ministrului sanatatii punlice 261/2007 pentru aprobarea normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 128 din 21 februarie 2007, cu modificarile ulterioare.

14. Suprafetele, instrumentele, echipamentele si accesoriile utilizate sunt curatate, dezinfectate si/sau sterilizate, conform prevederilor legale date in vigoare, respectandu-se recomandarile producatorului.

15. Materialele, instrumentele, accesoriile si echipamentele de unica folosinta se folosesc pentru un singur client.

16. Toate echipamentele, instrumentele si materialele de unica folosinta sunt indepartate imediat dupa ce au fost folosite la un client.

17. Toate recipientele si containerele, altele decat ambalajul original al producatorului, folosite pentru dezinfectie, sunt etichetate adecvat in privinta continutului, concentratiei si a datei la care solutiile de lucru sunt deschise si a celei in care expira.

18. Echipamentele electrice de lucru care nu pot fi inserate in lichid sunt dezinfectate cu o solutie biocida.

19. Instrumentarul sterilizat si depozitat conform prevederilor legale in vigoare, care nu a fost folosit in decurs de 24 de ore de la data sterilizarii, este resterilizat inainte de folosire, exceptie se face doar pentru instrumentarul presterilizat.

20. Curatenia se efectueaza la inceputul sau la sfarsitul zilei de lucru, precum si ori de cate ori este necesar.

21. Deseurile periculoase rezultate in urma activitatilor se colecteaza separat, se depoziteaza, se transporta si se neutralizeaza, in conformitate cu prevedrile Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 219/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate in activitatile medicale si a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza nationala de date privind deseurile rezultate in activitatile medicale, cu modificarile ulterioare.

22. Inaintea inceperii tratamentului se efectueaza evaluarea starii pielii, cu respectarea urmatoarelor conditii:

 a. Inainte de inceperea tratamentului de infrumusetare, zona respectiva de piele este evaluata.

 b. Daca clientul prezinta in zona care urmeaza a fi tratata leziuni deschise, infectii, inflamatii sau boli dermatologice, tratamentul este amanat.

 

Eximia HR77 PLATINUM – Echipament de intretinere corporala si estetica faciala

Capatul de Laserporatie multipolara cu vibratii : se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Capatul de Endo-Radio-Mag: se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Capatul de Radioporatie SquarTech: se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Capatul de Microdermoabraziune: se curata dupa fiecare sesiune sub jet de apa cu sapun antibacterian, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde si se sterilizeaza la UV timp de actiune 60 minute. O data/luna sterilizarea se face si la pupinel la 120 grade timp de 30 minute.

Capetele de Masaj Endermologic si Drenaj Limfatic: se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Dezinfectia capetelor de tratament se realizeaza obligatoriu si inainte de efectuarea tratamentului in fata clientului.

 

Face Lift Pro

Dupa tratament se utilizeaza un prosop de hartie pentru a curata capetele de tratament, apoi se dizenfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Dezinfectia capetelor de tratament se realizeaza obligatoriu si inainte de efectuarea tratamentului in fata clientului.

 

Oxygenera Pro

Capatul de Microdermoabraziune: : se curata dupa fiecare sesiune sub jet de apa cu sapun antibacterian, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde si se sterilizeaza la UV timp de actiune 60 minute. O data/luna sterilizarea se face si la pupinel la 120 grade timp de 30 minute.

Capetele de Mezoterapie Virtuala: se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Capatul de Radiofrecventa Multipolarase curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Pistolul de oxigen hiperbaric – se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Photoon Oxygen Mask + InfraRed Soft Laser –  se curata dupa fiecare sesiune cu un material umed pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Dezinfectia capetelor de tratament se realizeaza obligatoriu si inainte de efectuarea tratamentului in fata clientului.

 

MessoPen:

Se dezinfecteaza aparatul cu produs biocid Isorapid, inainte si dupa fiecare tratament.

Microacele sunt sterile de unica folosinta, se schimba la fiecare tratament si se arunca obligatoriu  la sfarsitul tratamentului.

 

IFIT:

 Electrozii individuali si vesta cu electrozi vor fi curatate dupa cum urmeaza:

 a) Se pulverizeaza cu ISORAPID, solutie dezinfectanta, dupa fiecare folosire.

b) La sfarsitul zilei electrozii sunt dezinfectati.

 

Sculptor corporal

DERMOHEALTH CORPORAL- VACUUM + LASER: se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Liposucție Corporală – HIMFU (Premium): se curata dupa fiecare sesiune cu un material uscat pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

CRIORADIOFRECVENTA: se curata dupa fiecare sesiune cu un material uscat pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

DermoLED: se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Radiofrecventa bipolara / tripolara: se curata dupa fiecare sesiune cu un material uscat pentru a elimina orice urma de produs, se dezinfecteaza cu produs biocid Isorapid, timp de actiune 60 secunde.

Dezinfectia capetelor de tratament se realizeaza obligatoriu si inainte de efectuarea tratamentului in fata clientului.

 

Statul a publicat în Monitorul Oficial regulile oficiale care trebuie respectate pe perioada stării de alertă coronavirus COVID-19 de către frizerii, saloane de coafor și de îngrijire personală.

Ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei și al ministrului Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă, prevede obligații pe care HAMSA beauty le respecta cu strictete dupa cum urmeaza:

1. Programarea prealabilă a clienților se face, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei.
2. Se asigura o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m între oricare 2 persoane apropiate.
3. Se asigura soluții de dezinfectare a mâinilor.
4. Clienților li se va verifica temperatura înainte să fie primiți în incintă. Temperatura clienților nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. Clienții vor fi informați încă de la programare că urmează să li se verifice temperatura.
5. Personalul angajat este obligat să poarte în permanență mănuși și mască.
6. După fiecare client personalul dezinfecteaza instrumentarul și suprafețele de lucru, își spala și  își dezinfecteaza mâinile obligatoriu.
7. Măștile de protecție utilizate de personal sunt schimbate la un interval de cel mult 4 ore.
8. Incinta este aerisită cât mai des posibil, la un interval de cel mult 2 ore.
9. Hamsa beauty are obligația de a pune la dispoziție materialele de protecție și substanțele dezinfectante necesare.

TE INVITAM SA NE CONTACTEZI

0733 47 07 27


Încărcare...